Nor 4 G

ڤێرژنی ته‌واو : بيشنياريك
تۆ ڤێرژنی ته‌واو به‌كار ناهێنی ئه‌گه‌ر ده‌ته‌وێت بیبینیت. ئه‌مه‌ ڤێرژنی ته‌واوه‌ كه‌ تازه‌ له‌ ناو سایته‌كه‌دا دانراوه‌.
سلاو بو كشت ئةندامان و دةستةى بةريوة بةران

من بيشنياريكم هةية ئةكةر قة بولى بكةن
ئةو بابةتانةى كة لة سايتةكةدا نوسراوة بهينريتة ناو يانةوة..
هونكة هةمو مان ئةتوانين سودى زور باشى لى وةر بكرين؟

سوباس
سوپاس بۆ پێشنیاره‌که‌ت
به‌ڕێز دکتۆر ڕه‌وا :
کردنه‌وه‌ی یانه‌ له‌وه‌وه‌ سه‌رچاوه‌ی گرت که‌ ڕۆژانه‌ ئیمه‌یلێکی زۆر زۆرمان بۆ ده‌هات و پرسیار زۆر ده‌کرا .
ئێمه‌ش به‌ باشمان زانی که‌ یانه‌یه‌ک بکه‌ینه‌وه‌ بۆ ئه‌و پرسیارو داواکاریانه‌ی که‌ میوانان هه‌یانه‌و وه‌ڵامیان بۆ دابنرێت و که‌سانی دیکه‌ش سوودمه‌ند بن له‌ پرسیارو وه‌ڵامه‌کان .

نه‌هێنانی بابه‌ته‌کان بۆ ئێره‌ ته‌نها هۆکار ئه‌وه‌یه‌ که‌ ماڵپه‌ڕه‌که‌ پشت گوێ نه‌خرێت له‌ لایه‌ن میوانانه‌وه‌.
ئایا سه‌ردانکردنی بابه‌ته‌کان له‌ ماڵپه‌ره‌که‌دا هیچ کێشه‌یه‌کتان بۆ دروست ئه‌کات ؟
بةس بة راى من لة مالبةرةكةدا يانةيةكى تيا بيت
ئةوا خلكى زياتر سةر دانى يانةكة ئةكات بة راي من
جونكة هةمو كةسيك ئة توانيت لة يانةكةدا بابةت بنوسيت و برسيار بكات
هيوا دارم بة دليكى كةورة ليمى وةر بكريت
سوباس بو وةلام دانةوةكةت
سڵاو سوپاس بۆ وه‌ڵامی كاك نور
به‌ڕێز دكتۆر من تێت نه‌گه‌یشتم كه‌ وه‌ك به‌ڕێزتان ده‌ڵێن له‌ ماڵپه‌ره‌كه‌دا یانه‌یه‌كی تێدا بێت!؟
گه‌ر ئێمه‌ وانه‌كان له‌ یانه‌كه‌ش دابنێینه‌وه‌ ئه‌وا ئه‌وكات پێویستمان به‌ ماڵپه‌ر نیه‌ وه‌ك كاك نوریش وتی یانه‌كه‌ بۆ داوای ئه‌ندامانی به‌ڕێزه‌
باوه‌شێك گوڵ بۆ ئه‌ڕێزت
سڵاو

له‌ هه‌موو دونیادا پێش هه‌مووشتێک ماڵپه‌ڕ ده‌بێت بۆ بڵاوکردنه‌وه‌ی بابه‌ته‌ سه‌ره‌کییه‌کان یان وانه‌ بێت یان هه‌واڵ
ئه‌وکاتیش له‌گه‌ڵ هه‌بوونی ماڵپه‌ڕه‌که‌دا یانه‌یه‌کیش هه‌یه‌ بۆ گفتوگۆ له‌ نێوان ئه‌نداماندا.سه‌داها مالپه‌ر هه‌یه‌ له‌ ته‌نیشتیه‌وه‌ یانه‌یه‌کیشی هه‌یه‌ بۆ گفتوگۆ.
لینك